June 2017 - Aisya Ismail

Wednesday, 21 June 2017

HO! HO! BALIK KAMPUNG!

13:44 5
HO! HO! BALIK KAMPUNG!
Assalamualaikum and hye readers~


Marhaban ya Ramadan!


Perjalanan jauh tak ku rasa ♫🎵🎶
Kerna hati ku melonjak sama ♫🎵🎶
Ingin berjumpa sanak saudara ♫🎵🎶
Yang selalu bermain di mata ♫🎵🎶


Ehhh ternyanyi pula. Excited betul nak raya. Macam budak-budak je kan. Hihihihi.



Monday, 19 June 2017

RENDANG AYAM KAU KUNCI CINTAKU DALAM HATIMU

17:00 9
RENDANG AYAM KAU KUNCI CINTAKU DALAM HATIMU
Assalamualaikum and hye readers~


Lagi beberapa hari je nak beraya kan. Entah kenapa nervous je rasa. Maybe first time beraya berjauhan ari mak dan baba.


Huhuhu.. Macam mana lah cara beraya kat tempat lain kan. Yelaa yelaa, raya tu sama je.. Tapi kan feel dia mungkin tak sama. Berpuluh tahun dah biasa dengan cara sendiri, tahun ni berubah. Tapi nak tak nak kena lah accept kan. Takkan lah every year nak beraya rumah sendiri je. Kecik hati mak mertua tu.


Korang yang join ai #teamfirsttimerayarumahmertua tu dah ready ke nak menjalani pembaharuan? Ke nervous juga macam ai? Hahaha.


DRIVING LICENSE UNTUK DIJERUKKAN

16:58 4
DRIVING LICENSE UNTUK DIJERUKKAN
Assalamualaikum and hye readers~


Sudah hampir dua tahun ai dapat lesen kereta. Full license ye.. Bukan P lagi. Dah nak kena renew pun october ni.


Tapi masalah nya, sampai sekarang ai masih tak boleh drive. Kalau sikit-sikit tu boleh lah. Tapi nak keluar ke jalan raya? Tiba-tiba kaki keras je. Nervous dia macam nak pergi berperang tau tak?

DRIVING LICENSE UNTUK DIJERUKKAN
Gambar hasil carian di google.com.

LAZADA RAMADHAN RAYA BLOGGER CONTEST

09:31 8
LAZADA RAMADHAN RAYA BLOGGER CONTEST
Assalamualaikum and hye readers~



Dah berapa percent persiapan raya tu? Mesti dah banyak kan. Maklum saja lah next week dah nak raya. Heheheh..


Bagus buat persiapan awal ni. So, tak adalah esok lusa dah nak raya baru berlumba-lumba nak buat persiapan. Silap-silap tak siap segala kerja. Jangan jadi macam ai, semua nak last minit. Pening kepala encik husband dibuatnya.


Tahun ni baju raya ai bertemakan merah. Sedondon dengan encik husband. Kenapa merah? Tak ada sebab pun. Ai decided secara random. Tengok kain cantik terus proceed. Mula-mula tu ai ingat nak buat baju kurung modern je. Tapi fabrik yang ai gunakan lebih cantik jika dijadikan dress/jubah. So, ai pun menukar design baju kepada dress. Lengan ala-ala zaman Saloma beropol tau. Husband pula lebih selesa dengan kurta sahaja.

Saturday, 17 June 2017

CARA MENGATASI MASALAH MENGANTUK

05:00 3
CARA MENGATASI MASALAH MENGANTUK
Assalamualaikum and hye readers~


Rasa mengantuk ya amat sekarang ni. As part time tailor, ai memang kadang-kadang tidur lambat. Memandangkan raya dah dekat ni, lagi lah kerap ai tidur lambat. Yelah, masih ada a few baju customer yang belum siap.. 😓 Takut lah juga tak siap baju customer. Kena kecam sampai viral nanti. Tak nak lah sampai macam tu kan.


Yang pelik nya, masa di rumah tadi segar sangat mata ni. Bila masuk je office, syaitan bergayut-gayut kat kelopak mata. Eh bulan puasa kan syaitan kena ikat! Haaa salah sendiri lah tidur lewat kan!


Gambar hasil carian di google.

Thursday, 15 June 2017

BAJU RAYA BY JOVIAN MANDAGIE

16:30 5
BAJU RAYA BY JOVIAN MANDAGIE
Assalamualaikum and hye readers~


Kalau baru nak nak wish selamat berpuasa boleh tak? Ke dah terlambat? Takpe lah nak wish juga. Selamat berpuasa korang.. Dan selamat membuat persiapan raya =)


Tuesday, 13 June 2017

HIASI RUMAH DENGAN MENGGUNAKAN FRIDGE MAGNET

14:54 9
HIASI RUMAH DENGAN MENGGUNAKAN FRIDGE MAGNET
Assalamualaikum and hye readers~



Kalau sebut pasal fridge magnet mesti ramai yang dah terbayangkan fridge magnet yang penuh dekat pintu peti sejuk kan?


Sejak dua menjak ni ai suka sangat dengan fridge magnet. Mungkin sebab ada banyak design yang comel-comel kot. Ada frdge magnet yang ai beli sendiri dan ada juga souvenir dari kawan-kawan yang bercuti sana sini.




HIASI RUMAH DENGAN MENGGUNAKAN FRIDGE MAGNET
Gambar hasil carian google.


Wednesday, 7 June 2017

WHATSAPP WEB

20:00 6
WHATSAPP WEB
Assalamualaikum and hye readers~


Korang tau tak yang aplikasi whatsapp telah dibeli oleh facebook? Bila? Setahu ai beberapa tahun lepas. Korang mesti tau kan bahawa aplikasi whatsapp adalah aplikasi messege untuk telefon pintar. Zaman serba canggih dan semakin banyak aplikasi seumpamanya muncul bagaikan cendawan tumbuh, aplikasi whatsapp tidak ketinggalan untuk sentiasa menaik taraf servis nya. Ada sahaja pembaruan yang dibuat oleh aplikasi tersebut.


WHATSAPP WEB
Gambar hasil carian di google.com.

Monday, 5 June 2017

MEDICAL CARD

14:25 8
MEDICAL CARD
Assalamualaikum and hye readers~


Semalam adik ai whatsapp. Her husband admit di Pantai Medical Center kerana suspek denggi. Adik ai ni pregnant early seven months. Kenapa PMC?? Of course sebab dekat dengan rumah dan senang adik ai nak berulang-alik ke hospital menggunakan perkhidmatan Grab memandangkan dia tak boleh drive. Kalau boleh memang nak masuk je government. Tapi jauh lah untuk seorang preggy women untuk berulang-alik. Dan semestinya grab fee lebih mahal.



MEDICAL CARD