DAPAT KEK HARI JADI PERCUMA DARIPADA ME'NATE STEAK HUB! - Aisya Ismail

Thursday, 28 December 2017

DAPAT KEK HARI JADI PERCUMA DARIPADA ME'NATE STEAK HUB!

Assalamualaikum and hye readers~



Enam hari lepas adalah ulangtahun kelahiran encik husband yang ke........ 48? Hahaha! Gurau je. Jangan marah ye. Masih belum terlambat untuk ai buat entri hari jadi untuk encik husband. Birthday kan sebulan, apa nak kisah. Kalau orang lain kisah, ai tak kisah. Korang pun jangan kisah. Ok? Deal! Happy birthday, husband! Ai pasti, dah masuk 2018 nanti baru dia baca entri ni. Hahaha!


DAPAT KEK HARI JADI PERCUMA DARIPADA ME'NATE STEAK HUB!



Dua minggu sebelum birthday encik husband, ai dah tanya awal-awal "nak apa untuk birthday?". Ye lah, tak payah ai susah-susah fikir nak bagi apa. Hehehe! Nak senang kerja je. Lagipun tanya awal-awal sebab kalau tak mampu boleh reject awal. Sekali encik husband request nak makan di Me'nate Steak Hub. Garu kepala sekejap. Pricey kot! Tapi ai ok kan je sebab masih sempat nak menabung. Tiba-tiba ai rasa macam nak buat surprise, tapi tak tahu nak surprise apa. Akhirnya ai cakap dengan encik husband ai tak jadi nak bawa dia makan di Me'nate sebab ai tak ada bajet. Tapi encik husband nak juga. Dia kata biar dia belanja. Bila ai cakap ai dah booked tempat lain, terus masam mencuka muka dia. Hahaha!


So, pada hari kejadian ai dah booked siap-siap. Lepas maghrib kitorang pergi. Encik husband macam tak ada mood, sebab ai cakap makan tempat lain kan. Mengidam ke apa? 😒 Bila dah separuh perjalanan ai cakap dekat dia, "ya, kita nak pergi makan kat Me'nate lah ni. SURPRISED!!". Baru lah encik husband nak senyum. Korang rasa kenapa ai surprised kat dalam kereta? Bukan sebab encik husband tak ada mood tau, tapi ai tak tahu jalan nak pergi ke Me'nate seksyen 14 Shah Alam!! Dan gps tak berfungsi!!! Rosak program. 🙍


Sampai di sana kena beratur dulu di kaunter untuk dapatkan table. Ai tak pasti kalau pergi waktu biasa perlu atau tidak. Disebabkan ai dah booked, so tak payah lah nak tunggu ada table kosong. Kalau nak makan steak, korang boleh pilih daging yang disediakan di dalam fridge. Harga daripada rm30+ hingga rm1000+ tengok pada kualiti dan berat daging tu. Daging dah siap pack dalam plastik dan dah siap harga pada plastik tersebut. Lepas pilih, tunggu lah di meja sementara mereka masak. 


DAPAT KEK HARI JADI PERCUMA DARIPADA ME'NATE STEAK HUB!
Ini encik husband punya. Tapi satu tulang rusuk hilang. Hahaha! Harga RM70+

DAPAT KEK HARI JADI PERCUMA DARIPADA ME'NATE STEAK HUB!
Ini ai punya. Kenyang tau. Harga RM70+ juga.



Tak rugi lah kami makan di Me'nate Steak Hub. Puas hati. Daging dia lembut sangat. Sekejap je dah licin pinggan. Lepas tu ai order one slice chocolate caramel cake. Ai minta waiter tolong tuliskan happy birthday. Sekali kek sampai, bukan tulisan je, sekali dengan lagu happy birthday dapat. Acah-acah malu kitorang berdua kat situ bila satu restoran menyanyi dan tepuk tangan sekali.Makan lah kami berdua sambil tersipu malu.


Masa nak bayar, cashier suruh check dahulu resit betul atau tidak. Ai bagitahu ada add on cake. Sementara tunggu waiter bagi harga kek, encik husband saja bergurau "nak bagi kek percuma semperna birthday ke?". Tiba-tiba cashier tu jawab, "birthday encik ke hari ni? Kami memang bagi kek percuma semperna birthday." Oh, patut lah harga kek tak ada dalam resit. Hehehe! Rezeki kami. 


Satu yang paling ai suka pasal Me'nate ni, tak payah risau nak tinggalkan meja kosong. Tak ada siapa yang akan ambil meja tu. Kalau korang makan steak, korang boleh dapat air secara percuma. Air tu boleh refill banyak kali. Tapi kalau ai jahat, ai tak makan steak pun ai pergi ambil air tu. Ai ta rasa ada siapa yang perasan. Sebab self service kan. Tapi korang pun jangan buat macam tu, tak baik. Nanti perut kembung!




16 comments:

  1. Happy birthday buat encik husband sis.. Semoga sentiasa dalam rahmat Allah..
    Cam nak kena menabung jugalah.. Teringin pula bila tengok daging tu.. Kikikiki

    ReplyDelete
  2. Happy belated bday utk encik suami..hehe..best nya makan steak..

    ReplyDelete
  3. Berbaloi ye makan kat menate. Mama tgh Cari tempat best nak makan ni sempena besday mama beberapa Hari lagi

    ReplyDelete
  4. HB buat En suami.
    nampak sesedap makanannya sehebat harganya.

    ReplyDelete
  5. hsppy belated birthday encik suami ai hehe uish terliur tengok gambar makanan haha

    ReplyDelete

Janga lupa untuk tinggalkan komen =D