CUBAAN NASI LEMAK BURGER - Aisya Ismail

Friday, 18 May 2018

CUBAAN NASI LEMAK BURGER

Assalamualaikum and hye readers~



Pada yang tidak tahu dan tidak mengikuti perkembangan burger di Malaysia, meh ai nak bagitahu. Burger Nasi Lemak adalah burger baru yang telah dikeluarkan oleh McDonalds. Keunikannya adalah rasa nasi lemak itu sendiri. Jangan salah sangka tau, tak ada nasi pun di dalam burger tersebut.


Burger Nasi Lemak. Kebanggaan kita.


Setahu ai lah kan, Burger Nasi Lemak ini hanya baru di Malaysia. Kawan ai dah pernah makan di Singapore sebelum ni. Mula-mula ai pun ingat ada nasi lemak dalam burger. Tapi bila dah cuba, rupa-rupanya pelengkap nasi lemak sahaja yang ada. Pelengkap itu seperti timun, sambal dan telur mata. Ikan bilis dan kacang tak ada ye.


Burger Nasi Lemak tu sedap kerana sambalnya. Kena dengan selera ai. Tapi, untuk kali kedua ai tak rasa ai akan beli lagi. Kalau korang nak belanja, besar tapak tangan nyiru ai tadahkan. Hahaha! Siapa yang taknak makan free hoiii..


Tiada kali kedua tak bermakna tak sedap. Cuma ai ni forever love dengan McChicken. Memang tau order McChicken sahaja. Lagi pun tak rasa feel bila namanya Nasi Lemak tapi tak ada nasinya. Tapi diulangi! Kalau korang nak belanja, ai makan juga. Hahaha!




aisyaismail

29 comments:

  1. Fikir2 macam mana ada nasi emak dalam berger tu.

    ReplyDelete
  2. gee suka double cheese burger!hehe

    ReplyDelete
  3. banyak orang cakap taksedap sangat haha taktau le

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasa je.. Kalau nasi maybe sedap la kot sambal tu.

      Delete
  4. yes..sama jgk. skali makan xnak makn dah lps tu..hihi

    ReplyDelete
  5. tak teringin nak rasa pun haha. sbb i'd prefer the original nasi lemak rather than other inventions something like that.

    ReplyDelete
  6. A rice burger? The coffee looks good! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. It's not coffee but chocolate frappe.

      Delete
  7. Blom rasa. . Xkan rasa kot sebab alergik ayam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laa rugilah.. Fav ai tu.. hari2 lauk ayam.

      Delete
  8. salam...
    hi cik aisya..bru pasan yaya xfolow lagi..hehe
    maap.follow dah....

    burger nasi lemak ni ok lagi..rmai yg komplen tu, nsi lemak mcd....huhu pe rasa dier ea..

    ReplyDelete
  9. tgk kotak pun sedap bila bulan puasa hahahaha

    ReplyDelete
  10. Ni yg rasa nak beli petang jap lagi...x boleh jadi ni aisya dah rasuk hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha cuba lah juju.. not bad rasa dia..

      Delete
  11. Dah cuba jugak , cukuplah sekali haha rasa dia notbad tp mahal sgt hohoho

    ReplyDelete
  12. terasa nak try jugak la pdhal jarang pi mcd heheee

    ReplyDelete
  13. baca review ramai yang kata takkan cuba kali kedua so batal hajat nak makan

    ReplyDelete
  14. i tggu org lanje je. nk beli mmg tak lah. hahahahahah

    ReplyDelete
  15. tak try lagi masih ade ke kat mekdi ? rumah jauh sket dr mekdi tu yang takde chance nak try..

    ReplyDelete

Janga lupa untuk tinggalkan komen =D