55 PILIHAN LAGU RAYA TAK LAPUK DEK ZAMAN - Aisya Ismail

Friday, 8 June 2018

55 PILIHAN LAGU RAYA TAK LAPUK DEK ZAMAN

Assalamualaikum and hye readers~



Dam dam dum, bunyi mercun! Eh! Belum lagi lah. Minggu depan baru raya. Tapi ai dah terasa kehangatan raya tu. Sebab, meriahnya lagu raya kat pc ai di office. Hari-hari ai dengar lagu raya supaya bersemangat sikit nak sambung menjahit di rumah nanti. Siang sibuk di depan pc, malam sibuk di depan mesin jahit. Demi sesuap nasi. Alhamdulillah!


Kalau mood raya korang masih tak sampai-sapai lagi, apa kata korang dengar lagu-lagu raya macam ai juga. Favorite ai sudah semestinya lagu-lagu raya yang ai dengar dari zaman kanak-kanak sehingga ke zaman remaja. Lagu-lagu raya baru bukan tak menarik, tapi bukan minat ai.





55 Lagu Raya

1- Aidilfitri - Sanisah Huri
2- Aidilfitri Di Alaf Baru - Siti Nurhaliza, Noraniza Idris, Liza hanim dan Anis Suraya
3- Air Mata Syawal - Siti Nurhaliza
4- Anugerah Aidilfitri - Siti Nurhaliza
6- Balik Kampung – Sudirman 
7- BersabarlahSayang – Sanisah Huri 
8- Bersama Di Hari Raya – Cenderawasih 
9- Bila Hari Raya Menjelma – Siti Nurhaliza
10- Bila Takbir Bergema – Rafeah Buang
11- Cahaya di Aidilfitri – Black Dog Bone
12- Dendang Perantau – P. Ramlee 
13- Dari Jauh Ku Mohon Maaf – Sudirman 
14- Di Pagi Aidilfitri – Rosemaria
15- Gembira Bersama Di Hari Raya – Othman Hamzah
16- Halaman Asmara – Awie & Ziana Zain 
17- Hari Raya Bahagia – Jay Jay 
18- Hari Raya Mulia – Norazia Ali 
19- Hari Raya Tetap Tiba – Sweet September 
20- Indah Di Hari Raya – Ziana Zain 
21- Indahnya Beraya Di Desa – Azlina Aziz
22- Joget Aidil Fitri – Sanisah Huri 
23- Kain Songket – Saloma
24- Keindahan Aidilfitri – FMC Artist
25- Kepulangan Anakmu – Aman Shah 
26- Ku Pohon Restu Ayah Bonda – Mamat Exists 
27- Lebaran – Effa Rizan 
28- Lenggang Mak Limah – Halil Chik & Trio Manja
29- Menjelang Hari Raya – DJ Dave 
30- Nazam Lebaran – Siti Nurhaliza 
31- Nikmat Hari Raya – Siti Nurhaliza, Noraniza Idris, New Boyz & Aqasha 
32- Puasa Dan Raya – Senario 
33- Pulang di Hari Raya – Anita Sarawak 
34- Pulang di Hari Raya – Noorkumalasari  
35- Pulanglah – Aishah 
36- Raya – Jalil Hamid 
37- Selamat Hari Raya – Fazidah Jonet 
38- Suasana Riang di Hari Raya –Junainah M Amin 
39- Satu Hari di Hari Raya – M. Nasir 
40- Selamat Hari Raya – Ahmad Jais 
41- Setitis Cahaya di Aidilfitri – Aishah 
42- Selamat Berhari Raya – Rahimah Rahim
43- Setahun Sekali – Amy Mastura 
44- Senandung Hari Raya Untukmu – Dayangku Intan 
45- Suasana Hari Raya – Sharifah Aini 
46- Sesuci Lebaran – Siti Nurhaliza 
47- Selamat Hari Raya – Sudirman 
48- Seloka Hari Raya – Uji Rashid & Hail Amir 
49- Seminggu Berhari Raya – Senario 
50- Suasana Hari Raya – Anuar Zain &Ellina 
51- Selamat Hari Raya – Saloma
52- Suara Takbir – P. Ramlee & DJ Dave
53- Salam Aidilfitri – Jamal Abdillah 
54- Warna-warni Aidilfitri –  Artist  Sony 
55- Zapin Aidilfitri – Nurhaida 


Haa yang mana satu favorite korang? Mulanya ai nak link kan dengan video lagu-lagu ini. Tetapi memandangkan ramai artis lama yang sudah menutup aurat, ai tak jadi nak berbuat begitu. Jadi, korang carilah sendiri kalau nak tengok video ye. Selamat berhibur.




aisyaismail

16 comments:

  1. sesuci lebaran! tapi tahun ni lagu dsv duk melekat kat kepala haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lagu baru ada yang best.. tapi macam akan berlalu dengan ikut musim..

      Delete
  2. salam kak ai...
    lagi berapa hari je kan..sabar ye

    ReplyDelete
  3. Setiap kali raya, mesti nak dengar lagu 'Sepasang Kurung Biru'
    nyanyian Khairil Johari Johar.
    Macam takde dalam senarai di atas.

    ReplyDelete
  4. lagu fav takde dalam list ni, rindu raya - spider

    ReplyDelete
  5. suka dengar lagu suasana hari raya by anuar zain dan ellina. sambil menjahit sambil dengar lagu raya perasaan dia tu lain macam takut tak sempat siap tempahan orang. hahahaa

    ReplyDelete
  6. definitely. setuju sgt. ray lagi prefer lagu lama lama then lagu baru.

    ReplyDelete
  7. Bagus Aisya ni tau, suka sis baca aisya ckp kebanyakkan artis sudah menutup aurat. Bagus jaga aib mereka. Lagu2 tu semua mmg menarik, tak pernah jemu ulang2 dengar.

    ReplyDelete
  8. Lagu raya lama lagi best. Saya suka dengar lagu m.nasir satu hari di hari raya.

    ReplyDelete
  9. bnyk tu yang mek suka. tp mek just layan dalam radio je. kalau download buat mp3 tu memang idok lerr

    ReplyDelete
  10. Suka dgr lagu raya waktu ramadan hehe. Fefelinh sedih teringat kg

    ReplyDelete

Janga lupa untuk tinggalkan komen =D