DRAMA KOREA : WHAT'S WRONG WITH SECRETARY KIM - PARK SEO JOON, PARK MIN YOUNG

Wednesday, 9 December 2020

DRAMA KOREA : WHAT'S WRONG WITH SECRETARY KIM - PARK SEO JOON, PARK MIN YOUNG


Assalamualaikum and hye readers.



Drama Korea yang dibintangi oleh Park Seo-jeon dan Park Min-young ini telah disiarkan di tvN pada tahun 2018. What's Wrong With Secretary Kim pada awalnya diterbitkan sebagai sebuah novel dan diadaptasi menjadi komik dan sekali lagi diadaptasi menjadi drama.


DRAMA KOREA : WHAT'S WRONG WITH SECRETARY KIM - PARK SEO JOON, PARK MIN YOUNG


Sinopsis


Kim Mi-so (Park Min-young) bekerja sebagai seorang secretary kepada seorang CEO muda Lee Young-Joon (Park Seo-joon) yang sangat perfectionist. Selama 9 tahun bekerja, Mi-so memberikan 100% ketekunan dan kesetiaan kepada pekerjaannya. Tiba-tiba, suatu hari Mi-so meletak jawatan sebagai secretary dan ini membuatkan Young-joon terkejut dan tertanya-tanya apa alasan sebenar Mi-so meletakkan jawatannya. Walaupun Young-joon menerima perletakkan jawatan Mi-so, namun dia mulai rasa kehilangan. Bermacam-macam cara yang dilakukan oleh Young-joon untuk mengubah keputusan Mi-so, namun Mi-so tetap dengan pendiriannya. 


Ulasan


Hero dalam drama ni kaya gila. Biasalah tipikal drama Korea. Tapi jalan cerita dia menarik. Heroin pun bukanlah orang susah walaupun tak kaya. Drama ni sesuai untuk korang yang sukakan gerne romantik komedi. Yang penting, sejuk mata Ai tengok hero dan heroin dia. Hehehe!


P/S : Drama ni drama pertama lakonan Park Seo-joon yang Ai tengok.




aisyaismail

13 comments:

  1. comel park minyoung dalam drama ni, gandingan yg serasi :)

    https://www.tiarasaphire.com/2020/12/drama-kampung-pisang-bersiri-siri-2020.html

    ReplyDelete
  2. Da pencen dari drama korea hehe
    Nice sharing tho ๐Ÿ˜Š

    ReplyDelete
  3. wwah genre yg mama suka.. mcm best aje citer ni

    ReplyDelete
  4. mcm best jer! kena put in the list but sighhh .. i am so slow with korean

    ReplyDelete
  5. Boleh layan ni sambil santai-santai

    ReplyDelete
  6. Akak dah kurang tengok drama korea sekarang. Tapi nampak menarik ceritanya.

    ReplyDelete
  7. drama korea semua kaya2.. haha

    ReplyDelete
  8. Kalau ada Park Seo-joon mesti best sebab suka dia berlakon. haha..boleh tak gitu :)

    ReplyDelete
  9. Pernah juga review drama nie.. best dan kelakar..

    ReplyDelete
  10. drama ni memang best๐Ÿคฉ

    ReplyDelete
  11. Adoi.. tak tertengok lagi drama ini..

    ReplyDelete

Janga lupa untuk tinggalkan komen =D