Pembukaan Semula Encore Melaka Dengan Persembahan Teater Yang Menarik

Thursday, 12 May 2022

Pembukaan Semula Encore Melaka Dengan Persembahan Teater Yang Menarik


 Assalamualaikum and hye readers.




Pembukaan Semula Encore Melaka Dengan Persembahan Teater Yang Menarik. Salah satu tarikan di Melaka sebelum pandemik adalah, Encore Melaka! Siapa pernah pergi? Walaupun masih baru, tetapi Encore Melaka sangat terkenal dengan senibinanya yang menarik dan menjadi tumpuan instagrammer yang datang untuk  bergambar.


https://www.aisyaismail.com/2022/05/pembukaan-semula-encore-melaka.html

https://www.aisyaismail.com/2022/05/pembukaan-semula-encore-melaka.html



Pembukaan Semula Encore Melaka Dengan Persembahan Teater Yang Menarik

Encore Melaka adalah teater pertama di Asia Tenggara dengan pentas yang boleh berpusing 360 darjah. Teater ini terletak di Impression City, Melaka.



Hampir 2 tahun Encore Melaka ditutup ekoran pandemik yang lepas. Mula-mula hanya pentas teater sahaja yang ditutup. Atas sebab-sebab yang tertentu, seluruh kawasan juga terpaksa ditutup. Kini, Encore Melaka dibuka semula dengan pelbagai teater yang menarik untuk ditonton. Berbaloi-baloi!


https://www.aisyaismail.com/2022/05/pembukaan-semula-encore-melaka.html



Encore Melaka akan berkerjasama dengan artis-artis tempatan dan juga antarabangsa untuk mengahasilkan pelbagai teater yang lebih  menarik lagi untuk ditonton. Selepas ini, Encore Melaka akan terus berkolaborasi dengan banyak lagi rumah-rumah produksi untuk menghasilkan teater yang lebih menarik dan kreatif.



Teater bertaraf dunia dengan teknologi terkini

Encore Melaka adalah teater yang bertaraf dunia dengan reka bentuk yang menggunakan teknologi yang terkini. Persembahan yang dipersembahkan adalah di dalam gerne yang baru dan penghasilan seni yang lebih inovatif.



Ada beberapa teater yang telah dijadualkan sepanjang tahun ini. Teater ini adalah persembahan hiburan, seni dan budaya secara langsung. Antara teater yang telah dijadualkan adalah "Mending The Broken Sky", sebuah teater muzik berunsurkan gendang Cina yang diterbitkan oleh Orang Orang Drum Theatre, "Mentega Terbang", sebuah teater Bahasa Melayu yang dibawakan oleh Anomalist Production, "Will You Marry Me?", sebuah ceramah muzik yang disampaikan oleh Toh Harnniann dan banyak lagi.


https://www.aisyaismail.com/2022/05/pembukaan-semula-encore-melaka.html

https://www.aisyaismail.com/2022/05/pembukaan-semula-encore-melaka.html



Untuk maklumat lanjut mengenai jadual teater dan harga tiket, korang boleh layari https://encore-melaka.com/show/.



Lokasi yang strategik dan aktiviti menarik

Datang ke Encore Melaka tak boleh singgah sekejap-sekejap ya. Dengan lokasi yang strategik, di Encore Melaka juga terdapat dewan serbaguna, taman, lounge VIP, asrama, pemandangan tepi laut, hostel dan banyak lagi tarikan yang menarik untuk memberi lebih pengalaman terbaik untuk penonton yang hadir. 



Selain menonton persembahan secara langsung, Encore Melaka Theatre juga boleh menampung pelbagai acara lain seperti pertandingan ratu cantik, tayangan perdana filem, penggambaran filem, majlis anugerah, seminar, pameran, acara korporat dan lain-lain. Keluasan kawasan sekitar Encore Melaka juga boleh menampung acara yang besar seperti larian amal, thriathlon, pertandingan dan juga sambutan festival.



Menjadi lokasi untuk pelbagai acara, Encore Melaka juga menyediakan kemudahan untuk keperluan pementasan, katering, marketing serta penjualan tiket. Untuk kemudahan lain seperti audio, reka bentuk pentas, proosi dan lain-lain juga korang tak perlu bimbang kerana korang boleh berunding terus dengan pihak Encore Melaka.


https://www.aisyaismail.com/2022/05/pembukaan-semula-encore-melaka.html

https://www.aisyaismail.com/2022/05/pembukaan-semula-encore-melaka.html



Pengalaman menonton teater di Encore Melaka

Ai pernah menonton teater di Encore Melaka sebanyak 2 kali. 2 waktu yang berbeza dan teater yang berlainan. Pertama kali Ai pergi, Ai sangat teruja dengan jalan cerita yang menarik dan pentas yang sangat luar biasa hebat. Siap pentas berpusing 360 darjah. Pengalaman yang sangat menarik.



Kali kedua Ai pergi baru-baru ini, Ai tonton teater Mending the Broken Sky. Persembahan yang sangat menarik dan bertenaga daripada Orang Orang Drum Theatre. Tapi... jalan ceritanya sangat simple. Ai tertunggu-tunggu pentas tu berpusing, tapi tak ada! Mungkin sebab baru hari pertama pembukaan semula, mereka pilih jalan cerita yang simple. Nak kena pergi lagi sekali ke ni?



Pelbagai lokasi bergambar

Kalau datang ke Encore Melaka ni, memang tak sah kalau tak bergambar. Orang yang rajin, dia akan tawaf seluruh pelusuk kawasan Encore Mall tu. Silap-silap 1 Impression City dia nak pusing. Tapi orang yang tak rajin, depan entrance tu pun dah cantik sangat-sangat. Kalau macam Ai, separuh rajin. Ai tak larat nak pusing ke semua tempat.


https://www.aisyaismail.com/2022/05/pembukaan-semula-encore-melaka.html

https://www.aisyaismail.com/2022/05/pembukaan-semula-encore-melaka.html

https://www.aisyaismail.com/2022/05/pembukaan-semula-encore-melaka.html



Sumpah tak tipu, memang cantik tempat ni. Kalau korang ada sebarang pertanyaan mengenai Encore Melaka, korang boleh hubungi mereka di talian 06-2776657 atau 06-2777718. Untuk maklumat lanjut, sila layari www.encore-melaka.com.





aisyaismail

7 comments:

  1. wahhh best tuuuu nk pergi jugalah nnt

    ReplyDelete
  2. menarik ni. saya minat teater, tapi tak pernah sampai. thanks for sharing

    ReplyDelete
  3. Dia open to public dh erk..mmg ada persembahan hari2 ke..nak terjah la nanti

    ReplyDelete
  4. Bestnya dpt pengalaman tgk teater.. unik rekabentuk encore malaka nie

    ReplyDelete
  5. ooh wak penah smpi Encore melaka ni amek gmbr sunset.. mmg ohsem kann 😅😅

    ReplyDelete

Janga lupa untuk tinggalkan komen =D