SETIA KE HUJUNG NYAWA - Aisya Ismail

Thursday, 31 August 2017

SETIA KE HUJUNG NYAWA

Assalamualaikum and hye readers~


First of all, ai nak ucapkan Happy National Day to all Malaysian!!

Pada yang belum tahu tu, suka ai nak bagitahu, ai ni sejenis makhluk tuhan yang setia tau. Bukan dalam bab-bab relationship je setia. Dengan barang pun ai setia.


Selain dari sayang yang teramat nak tukarkan barang lama dengan yang baru, ai pun malas nak cari ganti apa-apa sahaja barang ai. Pendek kata, selagi boleh guna ai guna. Dah tak boleh guna, hahh time tu lah baru sibuk nak mencari. Suka last minute kan.


Antara barang yang ai sayang sangat nak tukar tu, of course lah handphone ucuk acam kesayangan ai tu. Bukan handphone je, accessories dia sekali ai memang susah sangat nak tukar. Even screen protector dah kelabu pun ai malas nak tukar.

Hari tu masa tengah dating ngan encik husband, tiba-tiba encik husband cakap nak singgah kedai Ustaz dekat PKNS. Nak tukar casing dan tempered glass baru katanya. Ai pun ok lah. Encik husband suruh tukar ai punya sekali, but jawapan biasa 'tak payah lah, ok lagi ni'. Padahal sayang sangat nak tukar.


Pada yang tak tahu, kedai Ustaz ini adalah kedai accessories handphone tau. Bukan kedai handphone.





Encik husband : I nak tukar tempered glass.
Promote           : *Tengok hanphone encik husband kemudian amik tempered glass kat rak*
Encik husband : How much ye satu?
Promoter          : RM3 *pantas tangan pasangkan tempered glass*.
Me                   : Excuse me, how much?
Promoter          : *Tengok list harga* RM3.
Me                   : Tukarkan saya punya sekali.
Encik husband : *palm face* 


RM3 tau, RM3. Diulangi RM3! Mau tak terkejut terus tukar. Lepas tukar tu terus handphone ai berubah wajah macam handphone baru. Clear screen handphone ai, ceria hati ai. Dah tukar tempered glass ni, tak tahu lah bila lagi ai akan tukar accessories handphone.


Kalau korang nak beli accessories handphone yang murah-murah, ai suggested korang pergilah kedai Ustaz tu. So far yang ai tahu tiga kedai Ustaz di Damansara, PKNS dan Mara Digital. Murah-murah sangat. Casing cantik-cantik pun banyak yang tak sampai rm10. Tapi kalau macam bateri handphone tu, elakkan lah beli yang murah-murah. Takut lebih memudaratkan handphone korang je nanti.

6 comments:

  1. Tak apa still hp lama kan... kira setia lah tu... hihi..

    ReplyDelete
  2. Samalah kita ..berat sangat nk tukar hp. Biar sampai rosak teruk. Tp sal suka tukar casing..feeling cm pakai hp baru. Yeah..hidup kedai ustaz!

    ReplyDelete
  3. Sama la sayang juga nak tukar. Tapi kalau orang bagi xpenah tolak..

    ReplyDelete
  4. Kalau I, I sayang nak tukar phone sebab macam semua ada dalam tu. Tapi at the same time nak jugak phone baru #complicated haha

    ReplyDelete
  5. Kau Seremban takde kedai Ustaz lagi kot ke Mrs. A yang tak tahu.
    Setia or loyal samalah tu kan maknanya Mrs. A pun sama loyal sesangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seremban ai tak tau pula. Sebab ai tau tiga ni je.

      Delete

Janga lupa untuk tinggalkan komen =D