ENDANG HYDER POWER! - Aisya Ismail

Sunday, 22 October 2017

ENDANG HYDER POWER!

Assalamualaikum and hye readers~



Masa ai blogwalking baru-baru ni, ai ada masuk blog sorang blogger ni, blogger Nieyl namanya. Actually ai memang selalu singgah blog http://seindahcerita.blogspot.my milik blogger Nieyl ni. Tapi baru-baru ni baru ai perasan yang blogger Nieyl ada letak lagu di blog beliau. Lagu apa? Lagu jampi. Tapi yang buat ai tertarik adalah, lagu tu dimainkan dengan alunan violin. Sedap je dengar kat telinga ai ni. Mendayu-dayu! Kalau korang terjah blog blogger Nieyl sekarang, lagu tu dah tukar kepada lagu titian cinta.



Sila klik banner untuk terjah blog seindah cerita.



Terus ai google lagu jampi versi violin tu. Ai terjumpa pula youtube chanel milik Endang Hyder. Wow! Banyak dah dia cover lagu versi violin ni tau. Jampi? Ai dah tolak tepi. Ai dah jadi rambang mata dengan lagu-lagu yang lain. Last-last sepanjang office hour ai dengar lagu-lagu cover by Endang Hyder ni. Feel weh! Tenang je ai bekerja hari tu.


Bezanya lagu yang Endang Hyder cover dengan lagu jampi yang ai dengar di blog seindah cerita tu adalah lagu jampi tu fully violin tapi lagu-lagu yang Endang Hyder cover mix dengan muzik dan suara penyanyi asal. Tapi bagi ai, kalau nak dengar untuk hiburan ai pilih Endang Hyder. Tapi, kalau nak feeling-feeling macam nak termenung sorang-sorang mengenang nasib crush keluar dengan lelaki lain, better dengar lagu jampi tu.






Ai tengah tunggu kalau-kalau Endang Hyder cover lagu Zombie by Cranberries. Mesti best.





16 comments:

  1. Replies
    1. Memang betul.. minat betul ai dengan lagu tu.

      Delete
  2. endang ni start viral kat twitter rasanya, sha pun layan semua video dia kat youtube haha

    ReplyDelete
  3. lagu yang mendamaikan jer ....tenang mendengar..besttt

    ReplyDelete
  4. Kak Endang ni mmg hebat main violin. So talented. :)

    ReplyDelete
  5. baru taw ada yg hebat main violin ni.. layan ralik gak dengar ni

    ReplyDelete
  6. waahhh..tq ai..selalu singgah blog nieyl yaa...:)

    ReplyDelete
  7. Endang hyder mmg best. Suka layan channel youtube dia. ❤

    ReplyDelete

Janga lupa untuk tinggalkan komen =D