Mudahnya Tunaikan Zakat Dengan Online Perbankan Ambank

Thursday, 16 December 2021

Mudahnya Tunaikan Zakat Dengan Online Perbankan Ambank


 Assalamualaikum and hye readers.




Mudahnya tunaikan zakat dengan online perbankan Ambank | Masa zaman sekolah dulu, Ai ada belajar tentang zakat yang wajib dibayar. Akan tetapi, apabila masuk ke alam pekerjaan Ai mula terfikir, kenapa kena bayar zakat? Yelaa, manusia ni bila kena keluarkan duit sendiri baru nak fikir kenapa, nak buat apa, perlu ke?



https://www.aisyaismail.com/2021/12/mudahnya-tunaikan-zakat-dengan-online-perbankan-ambank.html



Ya, perlu! Bukan hanya perlu tapi wajib ya adik-adik, kakak-kakak, abang-abang, mak cik dan pak cik. Wajib kepada umat Islam yang cukup umur dan berkemampuan. Kalau korang belum cukup umur, tak payah lah nak bayar walaupun mampu. Dan kalau korang tidak berkemampuan, tak payah lah nak pening kepala fikir macam mana nak menunaikan zakat. Cari duit untuk makan pakai korang dulu.



Mudahnya tunaikan zakat dengan online perbankan Ambank


Nak bayar zakat sekarang dah mudah sangat. Tak perlu nak keluar beratur di kaunter macam dulu-dulu. Segalanya di hujung jari. Bayar je secara online. Online perbankan pun sangat lah mudah. Macam-macam bank korang boleh gunakan untuk membayar secara online. Pilih je!



Entri kali ini Ai nak fokuskan betapa mudahnya tunaikan zakat dengan online perbankan Ambank.


https://www.aisyaismail.com/2021/12/mudahnya-tunaikan-zakat-dengan-online-perbankan-ambank.html

https://www.aisyaismail.com/2021/12/mudahnya-tunaikan-zakat-dengan-online-perbankan-ambank.html



Pembayaran melalui online perbankan Ambank terbuka kepada semua pembayar-pembayar zakat. Perkara pertama yang korang perlu buat adalah, korang kena ada akaun simpanan atau akaun semasa dengan Ambank. Dan korang juga perlu pastikan korang kena ada online perbankan Ambank.



Tunaikan dengan lebih mudah dan pantas melalui online banking Ambank. Dan yang paling penting korang boleh bayar pada bila-bila masa dan di mana-mana sahaja. Tak perlu tunggu kaunter zakat dibuka ok.


https://www.aisyaismail.com/2021/12/mudahnya-tunaikan-zakat-dengan-online-perbankan-ambank.html



Jom Tunai Zakat 'Menang & Kongsi'


Dah tunaikan zakat? Ok, ada berita baik. Korang mesti suka kerana korang boleh memenangi hadiah yang menarik dan kongsi hadiah korang dengan asnaf-asnaf yang terpilih. Menarik kan? Jom Tunai Zakat 'Menang & Kongsi' akan berakhir pada 31 Disember 2021. Yang belum tunaikan zakat, lakukan sekarang.


https://www.aisyaismail.com/2021/12/mudahnya-tunaikan-zakat-dengan-online-perbankan-ambank.html

https://www.aisyaismail.com/2021/12/mudahnya-tunaikan-zakat-dengan-online-perbankan-ambank.html



Jom Tunai Zakat 'Menang & Kongsi' terbuka kepada semua orang yang telah membuat bayaran zakat harta di mana-mana saluran bayaran yang telah disediakan oleh LZS. Untuk info lebih lanjut korang klik je link di bawah ni.


https://my2point5.zakatselangor.com.my/



Ai suka ulang quote ni, tak akan jatuh miskin orang yang menunaikan zakat.


https://www.aisyaismail.com/2021/12/mudahnya-tunaikan-zakat-dengan-online-perbankan-ambank.html



Website :
https://www.zakatselangor.com.my/

Tunai zakat anda di :
https://fpx.zakatselangor.com.my/

Facebook : Zakat Selangor | Instagram : Zakat Selangor

Telefon :
1 300 88 4343




aisyaismail

2 comments:

  1. semuanya di hujung jari sekarang.

    ReplyDelete
  2. "Bagaimana aku akan takut dengan kemiskinan. Sedangkan aku adalah hamba dari Yang Maha Kaya"

    ReplyDelete

Janga lupa untuk tinggalkan komen =D