MERDEKA! MERDEKA! BLOGGER CONTEST - Aisya Ismail

Friday, 25 August 2017

MERDEKA! MERDEKA! BLOGGER CONTEST

Assalamualaikum and hye readers~


MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!


Klik banner untuk join.

Due Date : 21st - 31st August 2017

a- Apa yang saya suka sebagai seorang rakyat malaysia?

Sebagai seorang rakyat Malaysia, ai suka kan sambutan perayaan yang ada di Malaysia. Cara menyambutnya yang sederhana dan makanan yang beraneka selalu menjadi tumpuan ai. Tak semestinya hari raya je tau. Sambutan kemerdekaan, perkahwinan, pesta makanan, hari jadi dan macam-macam lagi perayaan yang boleh disambut di Malaysia ni. Perayaan tak bermaksud hari raya, tetapi merayakan sesuatu perkara.


b- Apa jenama tempatan kesukaan saya?

I love chocolate so much! Dan sudah semestinya Vochelle idaman hati. Guest what? Sebenarnya ai tak sangka Lazada ada jual makanan tau. Ai tak pernah nampak or ternampak produk makanan di Lazada. Dan tak pernah ada sesiapa pun sebut Lazada ada jual makanan. Bila ai dah tahu ada a few produk makanan yang dijual di Lazada, terus ai cari Vochelle. Ada!! Lepas ni chocolate pun beli online je lah. Senang sikit tak payah pergi kaunter untuk bayar. Hohohoiii.. Pemalas nau kau aisya.


c- Dua produk yang saya sangat suka.

Baru-baru ni ai ada beli Vochelle from Lazada. Yummy sangat ok. Apa saja lah yang ai beli tu?


Antara almonds dan hazelnuts, ai lebih prefer hazelnut. Tapi ai beli almonds ni sebab bekas dia warna orange. Tu je. Tapi sedap juga almonds ni. Sebab tu ai sanggup pilih orange dari hazelnuts. Hehehe! Tapi kalau ada cashew nuts, ai lebih prefer cashew nuts. Nyumss! Teringat zaman bercinta dulu-dulu. Ewahhh!!


Why green tea? Why aisya why? Tell me why?! Ehh. Ai tak suka green tea. Bagi ai tak sedap. Even green tea kat sushi king pun ai baru belajar minum. But, ai tak boleh minum banyak. Bukan selera ai. Tapi kenapa ai beli chocolate green tea pula? Saja je nak rasa. Tapi memang dah tahu tak boleh masuk pun dengan rasa dia. So ai bagi encik husband. Dia suka, kira macam ai suka lah juga kan? ❤



Nak tanya ni, korang suka shopping tak? Kalau suka pergi lah jenguk-jenguk Lazada Merdeka! Merdeka! Sale (https://www.lazada.com.my/merdeka-sale/) yang akan bermula pada 25 August sehingga 31 August 2017 ni. Discount up to 80% tau. Jangan ketinggalan!

25 comments:

  1. vochelle!!! my love! apasal tak nampak coklat ni masa buat etri hari tu..huhuhu
    all the best aisya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. maybe sebab produk ni x banyak kot..

      Delete
  2. Menarik Aisha..
    All the best to you 👏👏👏

    ReplyDelete
  3. Gudluck contest ini dtg singgah blog sy http://www.lokmanamirul.com/2017/08/rose-face-serum-zeeta-produk-terbaik.html

    ReplyDelete
  4. Lazada dan blogger.. berpisah tiada.. gud luck!

    ReplyDelete
  5. Merdeka! Merdeka! Merdeka!
    Semoga berjaya dlm kontest ya..

    ReplyDelete
  6. Ika pun suka chocolate. Sedap nyaa. Lagi best time tengah kerja parcel chocolate sampai hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ai suka sejukkan dulu.. pastu baru makan.. perghhhh

      Delete
  7. hi, good luck dear.. saya done follow sini :)

    ReplyDelete
  8. good luck, qiss pn suka vochelle ni

    ReplyDelete
  9. wah ada sale lagi... ok, nk korek tabung sat

    ReplyDelete
  10. Saya mmg suka cokelat tapi x la beli online lambat sampai haha beli kat kedai je cepat ... terus makan. Kat Lazada beli produk lain je

    ReplyDelete
    Replies
    1. kebetulan je ni.. selalunya memang cari kat kedai je..

      Delete
  11. Semoga berjaya.. Cam nak cuba je coklat nie..

    ReplyDelete
  12. Suka jugak coklat vochelle ni. Sedap 👍

    Btw, good luck untuk contest ni

    ReplyDelete
  13. Good luck! Selamat bershopping untuk akak. Hehehe

    ReplyDelete
  14. sale sale sale, fuhhh! bestnya kalau ada sale!

    ReplyDelete
  15. Sedapkan chocolate! Hahaha boleh lupa diet kalau dapat :P

    Salam kenal, Mai follow sini juga.

    ReplyDelete

Janga lupa untuk tinggalkan komen =D