5 PERKARA SAYA TIDAK MENYESAL LAKUKAN - Aisya Ismail

Tuesday, 19 September 2017

5 PERKARA SAYA TIDAK MENYESAL LAKUKAN

Assalamualaikum and hye readers~


Hari ni tak ada entri yang panjang lebar. Hanya nak kongsikan lima perkara yang ai tak pernah menyesal lakukan. Here we go!


Gambar hanya sekadar hiasan dan tiada kena mengena dengan entri.


1- Fashion Course
Ai baru sangat buat entri pasal perkara ni. Macam mana ai boleh terjebak dengan fashion dan kerana fashion lah ai terjebak dalam dunia visual merchandiser yang penuh cabaran dan menyeronokkan ini.

2- Amik Lesen
Siapa yang mengikuti blog ai dari awal, mesti tahu yang ai ada lesen tapi tak boleh drive. Ai tak pernah menyesal amik lesen tau. Walaupun tak boleh drive, tapi one day bila dah ada kekuatan untuk drive, ai tak perlu tengok lagi muka ketat pakcik jpj kat seat sebelah.

3- Chocolate Lover
Memang tak akan menyesal lah. Nikmatnya makan chocolate Tuhan sahaja yang tahu. I love you chocolate. 

4- Berkahwin
Berkahwin itu indah oii!! Hahaha! Ada juga mulut-mulut yang bersuara "baru lagi, tak rasa liku-liku dalam alam perkahwinan". Well tipu lah kalau ai cakap semuanya indah. Tapi kita cerita yang indah-indah sahaja lah. Yang hodoh, kita simpan selagi terdaya. And one more thing, doa kan lah kebahagiaan orang lain. Insyaallah kita pun akan bahagia sama. Aamiin.

5- Tulis Blog
Tahu tak, sejak active semula blogging, ai ada banyak kawan baru tau. Walaupun tak kenal, komen korang selalu membina. Terharu ai! Tak dinafikan dulu ai lagi active blogging, tapi ai simpan sendiri je. Kekwat! Taknak blogwalking langsung. Sekarang ni baru faham kenapa blogger rajin blogwalking. Jauh perjalanan, luas pemandangan.


Ada banyak lagi sebenarnya. Tapi kalau nak tulis semua, lima entri pun tak habis. So kita bagi lima je. Apa pula lima perkara yang korang tak menyesal lakukan?





20 comments:

  1. Jangan lupa renew lesen tau, rugi kalau tak renew... mana tahu nanti terpaksa drive kan...

    ReplyDelete
  2. Hahaa..miera pun tak menyesal buat blog.. banyak pengalaman, kenal kawan ramai, banyak membaca.. income pun bertambah

    ReplyDelete
  3. yes....tulis blog memang kak lina suka...ibarat nyawa kedua gituuu hihi

    ReplyDelete
  4. Ahaaaaa...awak kite nak folo awak...cambest je awak. Hehehe. Salam perkenalan. Kite pun baru blog blog ni. Dulu zaman livejournal takleh compare tu zaman ingus and beza blogspot ni. Oh ya, template awak cantikk....nak gak nak gakkk


    https://itsmirmira.blogspot.my

    https://mokomira.blogspot.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. Template tu boleh roger sis hawa.. pm kat fb dia siti awadah.

      Delete
  5. yang pasal lesen tu kita sama! tapi skrg dah bole bawa sbb terpaksa.. tulah, kalau terdesak semuanya jadi ai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe ai belum boleh lagi.. nervous pegang stereng.

      Delete
  6. kan..banyak benda sebenarnya yang buatkan kita tak menyesal. nak disesalkan untuk apa? betul tak? :) yang penting kita enjoy!

    ReplyDelete
  7. Tak baik menyesal Ai, kang tak pasal habis pahala kita, penat kumpul tu hihi....

    Kalau perkara yg menyesal adalah.... pergi makan angin lepas tu balik, rasa menyesal sebab banyak duit habis..
    Pas tu teringin makan kat tempat mahal, lepas makan menyesallah pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entri ni untuk perkara yang ai tak menyesal.. hehehe..

      Delete
  8. yeayy. peminat chocolate jugak.. but prefer dark choc

    ReplyDelete
  9. apa yang dah terjadi, bagi ain, tak sepatutnya kita sesali. sebab perkara2 'sejarah' ni la yang menjadikan siapa kita hari ini. cewah. ain pun chocolate lover. nyumm

    ReplyDelete
  10. Best kan bila rajin menulis ni. Bilalah nak berbakat untuk blogging ni...

    ReplyDelete
  11. sha dulu tulis blog sebab nak luahkan perasaan je haha sekarang baru serious dan semakin rajin blogwalking

    ReplyDelete

Janga lupa untuk tinggalkan komen =D