TAK NAK TERJEBAK! - Aisya Ismail

Thursday, 21 September 2017

TAK NAK TERJEBAK!

Assalamualaikum and hye readers~


Hari ni ai menjalani rutin yang sama seperti hari-hari yang lepas di office. Nothing special. Tapi rasa macam ada benda yang ai tak buat. Ok ai belum check email. Dengan tenang ai open email and check semua email yang masuk. Macam-macam.. Pening pula email berderet-deret.





Scroll punya scroll. Open satu persatu. Mata ai tertumpu pada satu email. Subject dia 'Hi Aisya, We are so sorry!' Siap tanda seru kau! Tak gabra pula kan. Dah siapa pula dah buat salah ni. Ke ada apa-apa application yang kena reject. Dengan tenang ai click pada email tersebut. Laaaa.....


Rupanya email daripada slimming center. Ai menang gift voucher rupanya.


Ini bukan scam tau. Email daripada slimming center yang sah.

Kalau ikutkan, banyak tu rm508. Including satu slimming treatment and satu fat burning cream pula tu. Tapi memandangkan dah ramai yang bad talk pasal slimming center tu, ai terus mengabaikan email tersebut. Kalau tak ai mesti dah pergi sebab treatment dia berkesan juga. Bad talk bukan sebab services mereka, tapi strategy marketing yang mereka gunakan. Tak perlu ai nak google bagai. Kakak ai sendiri pernah terkena. Kalau untuk yang ada modal beribu-ribu untuk slimming session maybe lah suka dengan tawaran ni. But ai taknak terjebak. Cukup lah pengalaman ngeri kakak ai. Hahaha!


Korang jangan tanya slimming center yang mana atau dekat mana tau. Taknak bagitahu. Bahaya!





9 comments:

  1. Modus operandi slimming program camni memang biasa.. Kawan LZ pun pernah terkena Aisya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul kak LZ.. even ada sorang blogger famous pun pernah cite pasal ni..

      Delete
  2. dah pernah terkena jugak yg cam ni..lepas gi sana nnt, dorg akan beria2 pujuk kita try pakej dorg plak..bila kita ckp xde cash..dorg akan ckp blh guna debit kad...bila ckp x mampu..dorg akak push2 last2 kang x memasal plak kita berhutang..sadissssssss..

    dulu sempat pergi 1 sesi jer..lps tu ape2 jer call dr dorg..terus ignore..nak kurus biar cara plg jimat..posa, jaga makan & diet yg betul (walaupun kite x kurus2 pun lagikkkk) hahahha :p

    ReplyDelete
  3. bukan slimming centre je.. facial pun. g sana free, abeh tu.. dia pujuk pakej. nsb baik kental. hahahaha

    ReplyDelete
  4. Fuhhh nasib baik tak pernah jadi mangsa diorang lagi, tp memang banyak kali dengar bad story pasal pakej2 ni.

    ReplyDelete
  5. sha jarang terjebak dengan benda benda macam ni sebab selalu dengar feedback tak ok

    ReplyDelete
    Replies
    1. ai pun selalu dengar feeb back yang tak best. tapi alhamdulillah tak kena kat diri sendiri lagi.

      Delete

Janga lupa untuk tinggalkan komen =D