October 2019

Thursday, 31 October 2019

A WEREWOLF BOY - FILEM KOREA

October 31, 2019 10
A WEREWOLF BOY - FILEM KOREA
Assalamualaikum and hye readers.



Buat pertama kalinya ai layan filem Korea. Selalunya asyik layan drama je kan. Lagi best tengok filem rupanya. Tak payah nak tertunggu-tunggu apa yang akan jadi seterusnya. A Warewolf Boy telah ditayangkan pada tahun 2012 di Korea Selatan. 


Gambar hasil carian di google.com


Sinopsis

Kim Sun-yi ( Lee Young-lan ), seorang wanita tua yang tinggal di Amerika Syarikat pulang ke Korea Selatan setelah menerima panggilan telefon berkenaan penjualan rumahnya di sana. Setibanya di rumah itu, Kim Sun-yi terus teringatkan kisah 47 tahun lepas di mana dia telah berpindah ke dalam rumah itu bersama ibu dan adiknya kerana masalah paru-paru yang dihadapinya. Mereka hidup di dalam kemiskinan.


Suatu hari, Kim Sun-yi ( Park Bo-young ) telah bertemu dengan seorang lelaki yang pelik dan liar di kawasan rumah mereka. Lelaki itu tiada identiti dan berkelakuan seperti haiwan liar. Ibunya, menganggap lelaki itu adalah salah seorang daripada kanak-kanak mangsa perang di korea dan mengambilnya sebagai anak angkat dan menamakannya sebagai Chul-soo ( Song Joong-ki ). Pada mulanya Sun-yi tidak suka dengan kehadiran Chul-soo, namun lama-kelamaan mereka menjadi rapat.


Ulasan

Bagusnya filem ini kerana tiada babak yang melampau. Sesuai untuk ditonton oleh semua lapisan masyarakat. Hero dengan heroin comel. Filem ni tak banyak dialog sangat, mungkin korang akan cepat bosan. Masa ai tengok pun, ai banyak cepatkan cerita. Itulah kelebihan tengok di website berbanding siaran di televisyen. Bleh skip je bahagian yang kita taknak tengok.




aisyaismail