September 2021

Thursday, 30 September 2021

Nutrition Pro Expands to Sabah, On Track to Achieve RM20m in Revenue in 2021

September 30, 2021 1
Nutrition Pro Expands to Sabah, On Track to Achieve RM20m in Revenue in 2021

 Assalamualaikum and hye readers.




Nutrition Pro Expands to Sabah, On Track to Achieve RM20m in Revenue in 2021 | Company Inks Agreement with Sabah Bodybuilding Association, and Extends Partnership with Ten Times World Bodybuilding Champion Sazali Samad.



https://www.aisyaismail.com/2021/09/nutrition-pro-expands-to-sabah.html

Joannes Staneslous, President of SBBA (center), Nelson Lee (L) and Benedict Yu (R), 

the directors of Nutrition Pro Sabah, at a sponsorship discussion for Mr Sabah and Mr Borneo 2021



Penampang, Sabah, 29 Sept 2021 – Sports Nutrition Pro Sdn Bhd (“Nutrition Pro”), one of Malaysia’s leading sports supplement retailers, opens its doors this month in Penampang, Sabah. Despite the prolonged lockdown of the fitness industry due to the COVID-19 pandemic this year, the company is still on track to achieve its all-time high revenue of RM20 million in 2021, an increase by over 60% from 2020.



Established in 2011, Nutrition Pro has successfully introduced world-renowned sports nutrition supplements to the fitness and bodybuilding market. Amongst some of the top global brands distributed are MMX Muscle Metabolix, Optimum Nutrition, Dymatize, MyProtein, MuscleTech, Scivation, Redcon1, Dream Tan, BSN and BPI Sports. The company is also the organiser of Mr. Perak, an annual bodybuilding competition in Ipoh, Perak.



https://www.aisyaismail.com/2021/09/nutrition-pro-expands-to-sabah.html

Lawrent Cheong Yon Jean, director of Nutrition Pro



“Multiple Movement Control Orders (MCOs) initiated by the government to curb the spread of COVID-19 in 2020 and 2021 may have hampered the fitness industry. Despite the challenges, we were lucky to have managed to pivot our business model and focus on e-commerce, which has led to the growth in our revenue,” said Lawrent Cheong Yon Jean, director of Nutrition Pro.



He added that the company has also strived to help gyms and fitness centres to recover and recoup their losses. “Nutrition Pro has helped over ten gyms and fitness centres during this lockdown by expanding their business models to incorporate e-commerce and virtual personal training classes. This has helped them to sustain their income and hopefully, can be an added revenue for them when their operations resume.”



“What we strived for is the co-development and sustenance of the ecosystem by sharing our knowledge and by lending a helping hand. We hope that more gyms and fitness centres will utilise this opportunity to engage our services. Our comprehensive plans will ensure that they recover in the shortest amount of time possible.”



September 2021 also marked a new journey as the company launched its first East Malaysia outlet in Penampang, Sabah. “Over the past few years, we have witnessed an increase in demand by our customers in Sabah and Sarawak. I sincerely hope that our presence here will help to fulfil their demand and spur the growth of the local sports industry,” said Dr Benedict Yu, Managing Director of Nutrition Pro Sabah.



“Moreover, we have recently signed an agreement with the Sabah Bodybuilding Association (SBBA) to show our full support to the 2021 Mr Sabah and Mr Borneo that is slated at the end of the year. This will be our first foray in working with a sports association in Sabah and we hope that we can contribute more to the local sporting landscape,” he added.



https://www.aisyaismail.com/2021/09/nutrition-pro-expands-to-sabah.html

(L-R) Adam Isaac, Operations Manager of Nutrition Pro and Sazali Samad, 

ambassador of Nutrition Pro at the contract extension signing ceremony



In the same month, the company also extended the contract of its ambassador, Sazali Samad, the ten times Mr. Universe. “We are pleased that he has decided to continue his journey with us and we look forward to more exciting content collaborations that will be released in our official Nutrition Pro YouTube and our social media pages,” Lawrent concluded.



For more info, visit https://nutritionpro.my/ or follow the company’s social media pages at:


Facebook : https://www.facebook.com/NutritionProMalaysia/

Instagram: https://www.instagram.com/nutritionpro.my/

YouTube : https://www.youtube.com/c/NutritionProMalaysia

TikTok : https://www.tiktok.com/@nutritionpro.my 



About Nutrition Pro


Established in 2011, Nutrition Pro is one of the leading sports nutrition retailers in Malaysia. With 12 outlets nationwide and 1 outlet in Singapore, the company has continued to support the local sports and fitness industries through various partnerships and collaborative efforts. In 2017, the company also secured its first exclusive Asia Pacific import and distributor license for the American brand, MMX Muscle Metabolix.



Nutrition Pro is also the annual organiser of Mr Perak, and will expand its initiative to support Mr Sabah and Mr Borneo in 2011. 





aisyaismail

Monday, 20 September 2021

GOLD NANO CC CREAM DARI HANSAEGEE NATURE PENYELAMAT MASALAH KULIT MUKA BERCAPUK

September 20, 2021 14
GOLD NANO CC CREAM DARI HANSAEGEE NATURE PENYELAMAT MASALAH KULIT MUKA BERCAPUK

 Assalamualaikum and hye readers.




Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature penyelamat masalah kulit muka bercapuk | Bila sebut pasal CC cream, mesti ramai yang masih keliru di antara CC cream dan juga BB Cream. Betul tak? Jujurnya, sebelum ni Ai pun selalu keliru dengan dua jenis cream ini.


https://www.aisyaismail.com/2021/07/gold-nano-cc-cream-dari-hansaegee-nature.html


https://www.aisyaismail.com/2021/07/gold-nano-cc-cream-dari-hansaegee-nature.html



Secara amnya, BB dan CC cream adalah gabungan alat solek dan juga skin care yang memudahkan untuk bersiap. Walaupun macam sama, tapi BB dan CC cream juga mempunyai fungsi yang berbeza. BB cream lebih kepada untuk solekan yang ringan. Manakala CC cream pula untuk solekan yang ringan dan mengawal tona warna kulit.



Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature penyelamat masalah kulit muka bercapuk


Ai tak ingat bila kali terakhir Ai beli CC cream. Mungkin dua atau tiga tahun yang lepas. Ai memang selesa dengan make up yang simple dan ringan. Tapi bila ai memilih untuk memakai CC cream dari foundation, kulit muka Ai jadi bercapuk dan tak rata. Itu belum lagi bila muka dah mula berpeluh dan berminyak. 



Bila dah jumpa yang elok dan tak bercapuk, tona warna pula tak kena. Ingat senang ke nak cari produk yang betul-betul mengikut tona warna kulit kita. Bila terputih nampak pelik dan bila tergelap pula nampak muka kusam dan kelabu. Akhirnya, Ai pilih untuk menggunakan foundation untuk menyekatakan tona kulit Ai.


https://www.aisyaismail.com/2021/07/gold-nano-cc-cream-dari-hansaegee-nature.html



Bila Ai mula bekerja dari rumah sejak PKP 3.0 ni, Ai jadi malas nak bersiap. Ye lah, bukan keluar rumah pun. Duduk mengadap laptop dalam bilik je. Tapi bila kulit muka mula berminyak dan tak bermaya, Ai rasa malas pula nak bekerja.



Bila nampak ramai kawan-kawan review Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature, Ai pun saja-saja lah nak cuba. Waktu mula-mula CC cream tu sampai depan mata, Ai jadi tak yakin dengan cream nya yang berwarna putih. Dari pengalaman yang lepas, mesti terputih dan bercapuk! Tapi, bila dah blend guna jari, warna dia bertukar mengikut warna kulit.


https://www.aisyaismail.com/2021/07/gold-nano-cc-cream-dari-hansaegee-nature.html



Terus kulit muka nampak cerah natural dan glowing. CC cream ini sesuai dengan semua warna kulit. Dah tak payah dah susah-susah nak pilih kod warna yang sesuai. Satu kod sahaja, namun boleh pakai untuk semua warna kulit.



Fungsi utama Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature ini adalah untuk mengimbang dan memperbaiki tona kulit muka secara semulajadi. Ia juga memberi perlindungan matahari SPA50 PA +++, menjaga kelembapan kulit dan membuat kulit terasa ringan, tidak berminyak dan tidak melekit. Kulit halus dan glowing secara semulajadi.


https://www.aisyaismail.com/2021/07/gold-nano-cc-cream-dari-hansaegee-nature.html



3 bahan utama Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature


Mineral Water

https://www.aisyaismail.com/2021/07/gold-nano-cc-cream-dari-hansaegee-nature.html


Menjaga keseimbangan kulit, menguatkan kulit, berfungsi sebagai vitamin yang aktif dan meningkatkan keanjalan kulit muka.


Ipomoea Hederacea Callus Culture Extract

Meredakan kegatalan pada kulit muka, berkesan sebagai anti-bakteria dan melegakan masalah kulit muka.


Nano Gold

https://www.aisyaismail.com/2021/07/gold-nano-cc-cream-dari-hansaegee-nature.html


Mencegah penuaan kulit, menyekat sinaran inframerah dan antioksidan yang tinggi.



Cara-cara mengaplikasi Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature


Sapukan krim Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature di muka dengan menggunakan jari. Selepas sapu rata cream yang berwarna putih itu akan berubah warna mengikut tona warna kulit secara semulajadi dan mengimbangkan warna kulit. Kulit akan cerah dan bercahaya secara semula jadi. Sangat senang dan mudah untuk solekan rutin harian. Sangat sesuai untuk mereka yang tidak suka solekan yang tebal macam Ai.


https://www.aisyaismail.com/2021/07/gold-nano-cc-cream-dari-hansaegee-nature.html



Kalau korang tengok dalam gambar, tekstur cream ni yang bewarna putih dan ada kapsul kecil yang bewarna coklat. Lepas korang sapukan dengan rata cream putih tu akan terus bertukar mengikut warna kulit korang secara semulajadi.


https://www.aisyaismail.com/2021/07/gold-nano-cc-cream-dari-hansaegee-nature.html 


Selain boleh menggunakan CC cream ini tanpa alat solekan yang lain, CC cream ini juga boleh dijadikan bahan asas solekan. Ia berfungsi untuk menjadikan solekan korang lebih cantik dan tahan lebih lama. CC cream ini juga senang dipakai walaupun tanpa cermin.


https://www.aisyaismail.com/2021/07/gold-nano-cc-cream-dari-hansaegee-nature.html



Nasib baik ada Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature ni. Malas nak make up pun boleh jadi rajin sebab senang sangat nak bersiap. Tambah lipstick dan blusher, dah boleh keluar rumah. Yang penting tak berminyak dan tak melekit. 



Bila dah seharian dan kulit mula berminyak, cuma dap dap sikit dengan tisu dan tambah sedikit sahaja CC cream. Muka akan kembali glowing. Tetap tidak akan bercapuk. Bila kulit rasa fresh, mood nak bekerja automatik datang. Muka dah tak bercapuk dah. Memang memudahkan sangat bila malas tapi nak cantik-cantik.



Belian secara online


Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature boleh dibeli secara online. Korang klik-klik je link di bawah ni. Nak pakai senang, nak beli pun senang. 


Brand - Hansaegee Nature

Website - www.hansaegee.com/shop

Instagram - https://www.instagram.com/hansaegeenatue/

Facebook Page - https://www.facebook.com/HansaegeeNature

Youtube Page - https://www.youtube.com/c/HansaegeeNatureMalaysia


https://www.aisyaismail.com/2021/07/gold-nano-cc-cream-dari-hansaegee-nature.html





aisyaismail