DASHBOARD BUTTON

Wednesday 25 October 2017

DASHBOARD BUTTON


Assalamualaikum and hye readers~Sejak ai gunakan responsive template ni, ada satu perkara yang ai tak berapa suka. Setiap kali ai nak pergi ke dashboard, ai kena open new tab dan kena masuk ke www.blogger.com secara manual. Kalau dah bookmark sekalipun, ai masih rasa lambat untuk masuk ke dashboard. Ai rasa itu melambatkan segala urusan kerana ai lebih suka klik pada button dashboard yang sedia ada seperti template lama. 


Ishkkk banyak cekadak pula ai ni kan. Takkan nak tukar balik ke template lama pula. Nasib baik boleh letak button dashboard tu secara manual. Korang boleh tengok di bahagian kanan atas blog ai. Kalau korang ada masalah yang sama seperti yang berlaku pada ai, meh sini ai ajar cara-cara nak letak dashboard button tu.

1- Pergi ke dashboard.

2- Pilih layout.

3- Pergi ke add a gadget dan pilih html/javascript.

4- Masukkan code di bawah dan save.

<div style="display:scroll; position:fixed; top:5px; right:2px;"><a class="linkopacity" href="http://blogger.com/home" target="_blank" rel="nofollow" title="Dashboard !" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"><img border="0" src="http://assets.tumblr.com/images/iframe_dashboard_alpha.png?6" /></a></div>

5- Siap! Boleh check jadi ke tidak.

Berjaya ke tidak? Kalau tak berjaya cuba lagi. Hehehe! Selamat berjaya semua.


12 comments:

Janga lupa untuk tinggalkan komen =D